Footloose!

Er is een kleine change of plans geweest binnen Bernrode Musical: we kunnen niet doorgaan met de musical die we dit jaar zouden opvoeren, Aladdin. Hierdoor hebben we een nieuwe musical moeten kiezen. Allereerst zullen we even uitlegen hoe dit komt:

Om de musical Aladdin op te mogen voeren, hebben we auteursrechten nodig. Om deze auteursrechten te krijgen moeten we toestemming krijgen van Disney zelf. Dit gaat via een auteursrechtenbureau waar wij contact mee hebben.

Volgens dit auteursrechtenbureau was de musical Aladdin beschikbaar, en zouden we deze (als we een aantal formulieren in zouden vullen en een bepaald bedrag zouden betalen) gewoon mogen opvoeren.

De aanvraag van de auteursrechten was zo goed als rond, totdat we plotseling te horen kregen dat Disney onze aanvraag tóch niet had goedgekeurd, en dat we de musical niet mochten gaan uitvoeren. Een reden waarom hebben we niet gekregen.

Dit was natuurlijk mega balen en even schrikken, maar de crew heeft afgelopen week alles op alles gezet om alsnog de auteursrechten voor een andere musical te bemachtigen. We hebben gekozen voor Footloose! Een vrolijke, swingende musical waarin veel wordt gedanst.

Maar hoe zit dat nou met de audities? Iedereen die auditie heeft gedaan voor Aladdin hoeft dit natuurlijk niet opnieuw te doen. Als je echter geen auditie gedaan hebt voor Aladdin, maar wel auditie wil doen voor Footloose, stuur dan voor 7 mei een mailtje naar musical@bernrode.nl, zodat we een afspraak kunnen maken. Als je wél auditie hebt gedaan voor Aladdin, maar niet mee wil doen aan Footloose, stuur ons dan ook voor 7 mei een mailtje.

De rolverdeling van Footloose zal op donderdag 12 mei vanaf 16:00 hier te vinden zijn op http://www.bernrodemusical.com!

Het is enorm balen dat we door de last minute weigering van Disney gedwongen worden tot deze plotselinge verandering, maar desalniettemin zijn we enthousiast over de nieuwe keuze en hopen dat jullie net zo veel zin hebben als wij om volgend jaar deze vrolijke musical op de planken te zetten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s